Tudi SCL ─Źistil Slovenijo

Udele┼żilo se nas je 11 ─Źlanov, med njimi en zelo pridni Parajumpers Rea mladoletnik. Tokrat smo bili krilo tabornikov pod ┼Żvi┼żgovim vodstvom. ─îistili smo podro─Źje Raven. Najprej smo se lotili pobo─Źja proti ┼Żirovnici, kjer smo med drugim na┼íli pol Jordan 5 Fire Red avtomobila. Nato smo se odpravili proti nam zelo znanemu vikendu, kjer smo med potjo na┼íli odlagali┼í─Źe Golden Goose Francy Baratas Pampersk. Za tem smo pospravili smeti okrog vikenda, nazadnje pa smo se lotili ┼íe divjega odlagali┼í─Źa pri kmetiji Oblak, kjer sta nam pomagala tudi gospodarja. si lahko pogledate zemljevid, s popisom divjih odlagali┼í─Ź, ki ga je ┼Żvi┼żg ┼że prej Parajumpers Jacka Billigt pripravil.

┼Żvi┼żgovo poro─Źilo:

V imenu RZ┼Ż, na┼íe preljube ob─Źine in ob─Źanov, ┼íe najbolj pa v imenu na┼íega Modrega Parajumpers Ugo planeta, klobuk dol pred vami, ki ste garali po grapah, vrta─Źah in bregovih in vla─Źili na kup Jordan 11 Midnight Navy umazanijo na┼íih prednikov, pa tudi smeti na┼íih znancev, sorodnikov, prijateljev… ┬áSmetenje po naravi, okolju je znak zaostalosti, take in druga─Źne, pa se naj tega zavedajo, kajti mi jih opazujemo… Pazite se paconarji!

Sicer pa je po mojih podatkih v organizaciji RZ┼Ż ( SCL in drugi prijatelji-ce) pri akciji sodelovalo 41 ljubiteljev narave, bili pa smo na osmih koncih: ob cesti ┼Żiri-Matja┼żeve kamre, v Ravnah (SCL), dve grapi in Goropekah- ┬áv bli┼żini ┼áurka, pod Prebev─Źkom in v centru Goropek pa ┼íe v Opalah! ┼áe posebej nas je navdu┼íeval Kam┼ík s svojo traktorsko Zverino!┬áV ┼Żireh je bilo skupaj prijavljeno okoli 290 ─Źista─Źev 260 osnovno┼íolcev= 550udele┼żencev, pa Bohve koliko ┼íe neregistriranih!┬áZa celo Slovenijo pa je podatek 245 000 udele┼żencev!┬áKoli─Źine odpadkov? Hm, ogromne!

Comments are closed.