Ticket to Ride in Take 5

Na izletu po Nizozemskem si nisva samo ogledovala znamenitosti, am Parajumper Svart pa k sva tudi spoznavala nove namizne igre. Mogoče ste opazili, da sta se na strani “” pojavili dve novi – in  Slednja je iga s kartami in sva jo dobila za darilo od Wilkota in Katje. Nobena od njih pa še ni pri nas v prodaji. Sicer sta igri taki, da so bila le navodila v Dutch jeziku (katera so na internetu dosegljiva tudi v angleščini), ostali pripomočki pa so le naslikani tako, s temni problemov. Obiskala sva tudi trgovino z namiznimi igrami – full hadu.


Zelo zanimiva in zabavna igra. Gradiš železniške proge po Evropi. Ni preveč dolga, krajša od Catana. Res primerna za zabavo. Igra lahko 2 do 5 igralcev, s tem da so za 2 in 3 malo drugačna pravila, pa ne veliko. Osnova za to igo je sicer , vendar je ta prva in v njej še ne gradiš predorov in še nekaj drugih stvari nima.  Obstaja tudi  in . Pa tudi  in .

Zelo zanimiva igra s kartami. Igra lahko od 2 do 10 igralcev. Ima več načinov igranja, odvisno od tega koliko kart uključiš v igro. Če izbereš vse je pač igra precej dolga, če pa manj je pa krajša. 

V omenjeni štacuni sva videla, da obstaja za Naseljence otoka Catan še precej več razširitev in dodatkov, kot se jih dobi pri nas. Se bom poskušal spomnit, kar sva videla in kar se ne dobi pri nas:
Catan – Igra s kartami:
Mornarji ter Mesta in vitezi dodatki:  , , , 
Catan Histories: 
Catan:  

Pa še nekaj jih je blo, sam moram katalog v pogledat.

3 odgovorov na “Ticket to Ride in Take 5”

 1. Katja pravi:

  Jaz ze komaj cakam na nasledno rundo Ticket to Ride! Se vidmo drug mesec!

 2. Angelca pravi:

  Super se je igrat v večji družbi, tako smo kar zmenjeni 🙂 Ko prideta kar sporočita kdaj bosta utegnila. Na piknik pa tako prideva.

  No, poleg igric sva kupila v trgovini tudi sestavljanko WASGIJ. Nisem se mogla zadržat, da bi z Martinom skupej sestavljala v najinem stanovanju, saj še ni dokončano za prevzem. Tako sem jo ta teden odprla in sestvila. Da pa Martin ne bi vedel kakšna slika nastane, sem jo potem tudi hitro razstavila :). Res huda sestavljanka!!! Najboljša kar sem jih kdaj sestavljala. Skozi sem bila v pričakovanju kakšna slika bo nastala. Katja in Wilko že vesta o čem govorim :), ostali pa si lahko te sestavljanke pogledate na tejle strani: http://www.jigsawpuzzlesdirect.co.uk/specialitychoice.asp?subcat=Wasgij

 3. Martin pravi:

  Mirko je našel navodila v angleščini za Take5! in se že nahajajo v rubriki “Namizne igre”. Našel je tudi razširitev za to igro http://www.boardgamegeek.com/boardgame/20030
  Hvala Mirko!