R.J. Mischo

Včeraj, 22.11.2007, je v Postojni, v hotelu Jama, je nastopil legendarni Blues glesbenik R.J. Mischo. Baje najboljši igralec orglic na svetu. Muzika je bila odlična, bules-ovska. Mišo je pošteno pihal v ustno harmoniko in zraven izvajal še čudoviti vokal. Res dober in kvaliteten koncert, kar potrjuje tudi polna dvorana hotela.

Koncert je obiskalo tudi kar nekaj naših mladih žirovskih fotografov, ki so požrtvovalno dokumentirali vsak detajl. Čestitke! Čakamo na fotke!

Nekaj o Mišotu si preberite . Nekaj muzike pa lahko poslušate . Pa še Mirkotov filemček si oglejte .

——————————

R.J. Mischo je brez dvoma eden izmed najboljših in tudi iskanih sodobnih mojstrov igranja orglic. Igra jih z vso močjo in globoko strastjo, ob tem pa je še izjemen vokalist. R. J. Mischo z orglicami in petjem izraža vsakdanje življenje in osebnostne izkušnje.

Mischo, ki ga napovedujejo kot enega najboljših in iskanih sodobnih mojstrov igranja orglic na svetu, je nastopil na tretjem koncertu v okviru festivala Postojna blues v hotelu Jama v Postojni. Spremljali so ga Carlo Romagnoli na basu, Davide Malito na Parajumpers Ugo Herr bobnih in Donnie Romano na kitari.

Kariero je Mischo začel pred več kot 20 leti v Minneapolisu. Igral je s tamkajšnjimi blueslegendami, kot sta učenca Muddyja Watersa Mojo Buford in Sonny Rogers, pa tudi Percy Strothers in Milwaukee Slim.

Svetovnemu občinstvu je postal znan, ko sta s kitaristom Teddyjem Morganom ustanovila RJ

3 odgovorov na “R.J. Mischo”

 1. Miha pravi:

  evo, koncert ki sn ga definitivno zamudu in mi je žal za to. zamudu sn ga pa zato, ker sem vedu da bo zihr uredu, ker sem na radiu slišal napovednik. tak da sn ti fouš za ta užitek…

 2. Martn pravi:

  Ja, na tele Blues Postojna koncerte se kar splača it. So vsi koncerti super in človk res ne more falit. Sicer pa jaz za vsak koncert dobim pošto v kateri je opisano kdo in kdaj špila. Kdor bi rad dobival te informacije naj pošlje mejl na blues[afna]postojnska-jama.si Sicer pa je vstopnina za koncerte 13€, kar sicer ni prav veliko, sam de bi pa lih na vsakega šel pa ker znese nekaj keša.

 3. Martin pravi:

  Še nekaj slik od Čolce:

  http://www.bendeho.net/gallery/view_album.php?set_albumName=album03