Proslava ob 50. obletnici taborništva v Žireh

Prosla Golden Goose Superstar Sneakers Sale v a je maksimalno uspela. Po neuradnih ocanah se jo je udeležilo cca 400 ljudi. Slike si lahko ogledate s klikom na spodnjo sliko.

Foto: Gašper Poljanšek

Na proslavi smo si najprej ogledali projekcijo, ki je bila sestavljena iz fotografij, izbrane od leta 1957 do danes. Nato so nam taborniki prikazali, kako poteka dan na taboru. Za tem so na Parajumpers Right Hand Herr oder prihajali gosti. Najprej dva od ustanoviteljev taborništva v Žireh, nato pa še štirje člani ŠUS-a (jugoslovanski taborniški prvaki iz leta 1984). Naslednji gost je bil načelnik zveze tabornikov Slovenije – Blondi, ki je tudi podelil priznanja nekaterim žirovskim tabornikom in zlato plaketo Rodu zelenage Žirka. Nazadnje je sledila še hitra predstavitev delovanja RZŽ-ja danes. Po proslavi smo imeli zakusko v avli žirovske kinodvorane. Ogledati pa si je bilo možno tudi razstavo v galeriji.

Ob tej priložnosti smo taborniki izdali tudi proložnostno knjižico, ki opisuje taborniško gibanje v zadnjih 50. letih. V elektronski obliki jo dobite

Izdali smo tudi zgoščenko na kateri se nahajajo vse dosedaj izdelane kronike, vse izdane Sledi (glasilo RZŽ), zbirka topografski skic, zbirke priznanj in nekaj taborniške glasbe. Posamesne datoteke tega CD-ja lahko dobite v PDF obliki . Celotno zgoščenko pa si lahko presnamete s torrent datoteko, ki jo dobite . Lahko pa ga dobite tudi na portalu BLINK.si in sicer na spletnem naslovu . Ovitek CD-ja se nahaja .

En odgovor na “Proslava ob 50. obletnici taborništva v Žireh”

  1. Martin pravi:

    Na koncu galerije sem dodal še nekaj fotografij iz priprav na proslavo in reklamnih stolpov v Žireh. Uživajte!